Ως άθλιο χαρακτηρίζει τον χθεσινό αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Ιαπωνία το Der Spiegel.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η χώρα μας «έπαιξε και στο 0-0 με την Ιαπωνία αντιαισθητικό ποδόσφαιρο» και προσθέτει πως «παρόλα αυτά ο "μινιμαλιστής“ του Μουντιάλ πιστεύει ότι θα προκριθεί στους 16». Στην εν λόγω ανάλυση υπενθυμίζεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ελλάδας χρειάζεται μία νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, μόνο με 1-0, και ταυτόχρονη ήττα της Ιαπωνίας από την Κολομβία για να περάσει στον επόμενο γύρο. 

«Οι Έλληνες είναι οι βασιλιάδες του ποδοσφαίρου χωρίς γκολ», αναφέρει το δημοσίευμα για να στηρίξει τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην παράδοση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου να προκρίνεται παίζοντας άσχημο ποδόσφαιρο και πετυχαίνοντας ελάχιστα τέρματα.

«Ωστόσο, δεν είναι ωραίο να βλέπει κανείς ένα ποδόσφαιρο που στηρίζεται σε αυτή την φιλοσοφία», παρατηρεί το Der Spiegel, προσθέτοντας: «Ήταν ένα άθλιος ποδοσφαιρικός αγώνας». 

«Η Ελλάδα έδινε για πολλή ώρα την εντύπωση ότι δεν ενδιαφέρεται να επιτύχει τέρματα», ενώ οι Ιάπωνες δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν την υπεροχή τους. «Παρά την αριθμητική τους υπεροχή, οι Ιάπωνες εμφανίστηκαν αμήχανοι έναντι μιας ισχυρής άμυνας γύρω από τον Σωκράτη (σ.σ. Παπασταθόπουλο), τον αμυντικό της Ντόρμουντ», αναφέρεται στο δημοσίευμα.