Τέσσερις διακινητές από το Ιράκ και το Ιράν συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε δασώδη έκταση του Σουφλίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Έβρου, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 22 παράτυπους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τέσσερις διακινητές διότι καθοδηγούσαν, πεζή, είκοσι δύο μη νόμιμους μετανάστες στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται ότι:

Σε βάρος του 20χρονου δράστη, η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διότι όπως προέκυψε, κατά το χρόνο διευκόλυνσης εισόδου των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα, τραυμάτισε ελαφρά με μαχαίρι, έναν από αυτούς, στο μηρό.

Σε βάρος των δύο διακινητών, ηλικίας 32 και 18 ετών, η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, δύο πλαστά διαβατήρια των συριακών Αρχών.

Σε βάρος του 22χρονου, η δικογραφία περιλαμβάνει παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι βρέθηκε στην κατοχή του μία σιδερογροθιά.

Κατασχέθηκαν δύο πλαστά διαβατήρια, μία σιδερογροθιά και έξι κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Έβρου.