current views are: 1

21 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση15:40

Στα «πράσα» σωφρονιστικός υπάλληλος για εμπόριο ναρκωτικών

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Γρεβενών για διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση.

Δημοσίευση 15:40’
αρθρο-newpost

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Γρεβενών για διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Γρεβενών για διακίνηση ναρκωτικών και αντίσταση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η έρευνα, που οδήγησε στη σύλληψη, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να διερευνήσει υπόθεση που αφορούσε σε καταγγελίες και ενδείξεις για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών.

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του συγκεκριμένου σωφρονιστικού υπαλλήλου και το απόγευμα της Πέμπτης κλιμάκιο αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, επιχείρησε να ελέγξει τον 33χρονο σωφρονιστικό υπάλληλο, την ώρα που αποχωρούσε από το σπίτι του, προκειμένου να μεταβεί στο Κατάστημα Κράτησης Γρεβενών για εκτέλεση υπηρεσίας.

Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, ο 33χρονος αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή τους και προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και τον ακινητοποίησαν σε παρακείμενο υπαίθριο χώρο, ενώ προηγουμένως είχε απορρίψει στο έδαφος μία αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία, με μικροποσότητα ηρωίνης.

Επιπλέον, κατά τη διαδικασία της ακινητοποίησής του προέβαλε σθεναρή αντίσταση για να αποφύγει τη σύλληψη.

Στην κατοχή του κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ κατά τη διάρκεια έρευνας που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κάνναβη σε φούντα, βάρους (9,7) γραμμαρίων, εντός του γραμματοκιβωτίου της οικίας του
  • μικροποσότητα καπνού, όπου μέσα στην οποία υπήρχαν υπολείμματα κάνναβης
  • μεταλλικός τρίφτης, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης σε φούντα,
  • τέσσερις συσκευασίες αεροστεγώς κλεισμένες, φέρουσες τις ενδείξεις «Concatenotm Drug Screen Test»,
  • πιάτο στην επιφάνεια του οποίου υπήρχε τηλεκάρτα και φύλλο χαρτιού τυλιγμένο σε κυλινδρικό σχήμα (καλαμάκι) με υπολείμματα ηρωίνης,
  • πέντε  συσκευές ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεδομένων (USB), κάρτες αποθήκευσης δεδομένων και κάρτες SIM.

Ο σωφρονιστικός υπάλληλος θα οδηγηθεί τη Δευτέρα στον Ανακριτή Γρεβενών.

Σημειώνεται ότι η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθούν όλες οι πτυχές και η τυχόν συμμετοχή άλλων προσώπων στην υπόθεση.


σχετικα αρθρα