Παγκρήτια κινητοποίηση εναντίον της Βάσης της Σούδας πραγματοποιείται την Κυριακή 10 Απριλίου με σημείο συγκέντρωσης την Πλατεία Αγοράς.

Η αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 με αίτημα την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο στη Λιβύη.

Η συγκέντρωση οργανώνεται από φορείς της πόλης των Χανίων, διάφορους μαζικούς φορείς, συνδικάτα, κόμματα της Αριστεράς και κινήσεις Ειρήνης των Χανίων με τη συμμετοχή και άλλων οργανώσεων από την υπόλοιπη Κρήτη.

Σκοπός να εκφραστεί όσο το δυνατό πιο μαζικά, ενωτικά, και ειρηνικά η καθολική αντίθεση του λαού της Κρήτης στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στη Λιβύη και στη χρησιμοποίηση της Βάσης της Σούδας για το σκοπό αυτό.

Σε ανακοίνωση τους, οι διοργανωτές της κινητοποίησης, σημειώνουν ότι:

“Στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό των λαών και στο δίκαιο των εξεγέρσεών τους ενάντια στους τυράννους τους. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην στρατιωτική επέμβαση, στην εμπλοκή της Ελλάδας με οποιονδήποτε τρόπο, και στην χρησιμοποίηση των εδαφών της και της βάσης της Σούδας. Καμιά εμπλοκή της χώρας – Να φύγουν οι βάσεις από τον τόπο μας.

Να αποχωρήσουν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία από τη Λιβύη".