Με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών ήρθαν αντιμέτωποι αργά το βράδυ της Κυριακής οι 14 συλληφθέντες για το κύκλωμα της ηρωίνης. 

Οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά για τη νέα υπόθεση εντοπισμού ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, το Σάββατο στη διάρκεια της νύχτας σε αποθήκες πουλερικών στο Κορωπί. Τελικά πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη. 

Μεταξύ των 14 συλληφθέντων είναι τα 11 μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, που βρίσκεται στη Βλήχα Ελευσίνας και είχε μεταφέρει την ηρωίνη, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται η 53χρονη φερόμενη ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας, και ο άνδρας, ο οποίος φέρεται να έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη της Φιλοθέης. Πρόκειται για οδηγό φορτηγού, το όχημα του οποίου είχε εντοπιστεί σε αποθήκη στο Σχιστό και πιθανόν με αυτό να είχε μεταφερθεί ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Η δε ηρωίνη φέρεται να είχε τοποθετηθεί στο φορτηγό κάτω από καύσιμη ύλη ΠΕΛΕΤ, πριν μεταφερθεί στην αποθήκη. 

Ο τρίτος εμπλεκόμενος είναι Ιρανός, ο οποίος φέρεται να «προστάτευε» την ποσότητα ηρωίνης που εντοπίστηκε στο Κορωπί. Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, πέντε Τούρκοι και τρεις Έλληνες, μεταξύ των οποίων ο 40χρονος εφοπλιστής, Ευθύμης Γιαννουσάκης, ο οποίος διαδραμάτιζε σπουδαίο ρόλο στο κύκλωμα. Ο εφοπλιστής είχε ιδιοκτησιακή σχέση με το δεξαμενόπλοιο «Νoor 1» με το οποίο έγινε η μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης στις δύο αποθήκες του Κορωπίου και στη Φιλοθέη, ποσότητα η οποία φορτώθηκε από τον Περσικό κόλπο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφοπλιστής ήταν ιδιοκτήτης του πλοίου μέχρι πριν ένα χρόνο και στη συνέχεια φέρεται να άλλαξε χέρια και να ανήκει σε... φίλους του εφοπλιστή Γιαννουσάκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ο ρόλος ενός επιχειρηματία με σχέσεις σε γνωστή ΠΑΕ που φέρεται ως συνεργάτης του εφοπλιστή στις... ναυτιλιακές επενδύσεις στο Ντουμπάι αλλά και στην ιδιοκτησία του «NΟΟR ΟΝΕ», ωστόσο οι αρχές δεν αποκαλύπτουν το όνομά του. 

Το λιμενικό έφτασε στις νέες αποκαλύψεις αξιοποιώντας πολύτιμες πληροφορίες από τον... πληροφοριόδοτη που «έδωσε» από την αρχή το κύκλωμα της Φιλοθέης και είχε συμμετάσχει στην μεταφορά της ηρωίνης έχοντας λάβει σημαντικό χρηματικό ποσό. Το.. βαθύ λαρύγγι μίλησε ξανά και υπέδειξε και την νέα αποθήκη με τα ναρκωτικά στο Κορωπί.   

Το επίμαχο πλοίο με την ηρωίνη πάντως βρέθηκε στην περιοχή Βλήχας της Ελευσίνας και η διαδρομή που ακολούθησε ήταν από τα διεθνή ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Πακιστάν, στην Ελλάδα στις 7 Ιουνίου. Το λιμενικό εντόπισε τα ξημερώματα της Κυριακής συσκευασμένη ηρωίνη σε 138 πακέτα, ενώ μέχρι στιγμής η συνολική ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί ξεπερνά τους 2 τόνους και είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί στην Ευρώπη. Βρέθηκαν επίσης 18 τόνοι λαθραίο πετρέλαιο για το οποίο σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία καθώς φαίνεται ο εφοπλιστής και οι «συνεργάτες» του εμπλέκονται και σε λαθρεμπόριο καυσίμων. 

ΑΝ. ΓΑΛ.