Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από το ξεκίνημα της Χρυσής Αυγής φανερώνουν ότι η ηγεσία της οργάνωσης έχει βαθιά ναζιστικές ρίζες, παρά το γεγονός ότι οι χρυσαυγίτες ισχυρίζονται πως δεν είναι ναζιστές αλλά έλληνες εθνικιστές.

Στη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάππα και Μαρία Δημητρακοπούλου,  μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται φωτογραφικό υλικό από το ξεκίνημα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» στις φωτογραφίες αυτές, οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς φωτογραφίζονται μόνοι ή από κοινού με αρκετή υπερηφάνεια υψώνοντας τη δεξιά σε ναζιστικό χαιρετισμό έχοντας περασμένη στο μπράτσο τους τη σβάστικα. Σε άλλη φωτογραφία φορούν αυτοσχέδια ναζιστική στολή... Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου η σβάστικα έχει αντικατασταθεί από ένα ακόμη πιο μισητό σύμβολο, αυτό των αιμοσταγών SS. 

Μάλιστα ο Χρήστος Παππάς δε διστάζει να φωτογραφηθεί σε στάση προσοχής και με τη σβάστικα στο μπράτσο την ώρα που χαιρετά ναζιστικά στο γερμανικό νεκροταφείο... 

Όσο για τα περί παγανιστικών τελετών από μέλη της Χρυσής Αυγής; Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία όπου ο Ηλίας Κασιδιάρης με τη συντροφιά μασκοφόρων μελών της οργάνωσης κρατώντας τη ναζιστική σημαία γιόρτασαν την έναρξη του θερινού ηλιοστασίου.