Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων, Ενώσεις Συνταξιούχων αλλά και φοιτητές του ΜΑΣ.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν λόγο για «κοροϊδία με τις δήθεν μειώσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση», καθώς όπως σημείωσαν πρόκειται στην πραγματικότητα για «μεταμφιεσμένες αυξήσεις». 

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων είχε συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Νίκο Σταθόπουλο, στον οποίο παρέθεσαν τα αιτήματά τους. 
Όπως αναφέρει ο 902.gr, μεταξύ άλλων διεκδικούν:

  • Μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%, για να ανακουφιστεί η πλειοψηφία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑμΕΑ ή άλλων εργαζομένων που έχουν ανάγκη, των μαθητών και φοιτητών, των στρατευμένων νέων. Να σβηστούν τώρα όλα τα πρόστιμα, να μην πάει κανένα πρόστιμο στην Εφορία.
  • Αμεση κρατική επιχορήγηση για επισκευή και ένταξη στην κυκλοφορία 600 παροπλισμένων οχημάτων, που δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης κονδυλίων.
  • Καμία απόλυση, ΟΧΙ στις νέες μειώσεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες. Αμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων στο Μετρό. Να αρθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης για τους εργαζομένους του κλάδου και κάθε άλλου κλάδου. Προσλήψεις οδηγών και τεχνικών για να βελτιωθεί η κάλυψη του συγκοινωνιακού έργου.
  • Καμία επιχειρηματική δραστηριότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές, τακτικές αστικές συγκοινωνίες για το λαό. Επέκταση του δικτύου σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που θα λειτουργούν συμπληρωματικά μεταξύ τους.