«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι αρχές το «πλοίο της ηρωίνης» για αναζήτηση νέων στοιχείων, ακόμα και ποσότητας ναρκωτικών, την ώρα που είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων, στην υπόθεση εντοπισμού της τεράστιας ποσότητας ηρωίνης.

Οι άνδρες του Λιμενικού πραγματοποιούν απάντληση πετρελαίου στις δεξαμενές του «Noor 1» υπό την υποψία ότι υπάρχει ποσότητα ναρκωτικών μέσα σε κρύπτες. 

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο πλοίο βρέθηκε στην περιοχή Βλήχας της Ελευσίνας και η διαδρομή που ακολούθησε ήταν από τα διεθνή ύδατα μεταξύ του Ομάν και του Πακιστάν, στην Ελλάδα στις 7 Ιουνίου. Το Λιμενικό εντόπισε τα ξημερώματα της Κυριακής συσκευασμένη ηρωίνη σε 138 πακέτα, ενώ μέχρι στιγμής η συνολική ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί ξεπερνά τους δύο τόνους και είναι η μεγαλύτερη που έχει κατασχεθεί στην Ευρώπη. Tο «μυστήριο» με την ιδιοκτησία του «Noor 1» δεν έχει λυθεί ακόμα.

Λίγες ώρες μετά την προθεσμία που πήραν οι 14 συλληφθέντες για να απολογηθούν Τρίτη και Τετάρτη, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων συλλήψεων στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης.

Μιλώντας στον Bημα FM, τόνισε ότι ο 40χρονος που έχει συλληφθεί ήταν ένας εκ των βαρονών της ηρωίνης, ωστόσο εκτιμάται πως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι «εντός και εκτός Ελλάδας», οι οποίοι δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, είτε γιατί δεν έχει ακόμα «δέσει» η υπόθεση σε βάρος τους είτε γιατί δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα. «Έχουμε ακουμπήσει ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα ηρωίνης σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο», σημείωσε.

Παράλληλα, μιλώντας στο Star σημειώσε ότι «δεν θα έλεγα ότι, αυτή τη στιγμή, ψάχνουμε αναγκαστικά άλλη ποσότητα ναρκωτικών, όχι ότι έχουμε σταματήσει. Αυτό που ψάχνουμε είναι και άλλους εμπλεκόμενους σε αυτό το μεγάλο καρτέλ».