current views are: 1

23 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση12:40

Σπείρα διαρρηκτών είχε «ρημάξει» Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία και Αττική

Στα χέρια της Αστυνομίας είναι εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε σπίτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα, στην Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία και την Αττική.

Δημοσίευση 12:40’
αρθρο-newpost

Στα χέρια της Αστυνομίας είναι εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε σπίτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα, στην Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία και την Αττική.

Στα χέρια της Αστυνομίας είναι εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε σπίτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα, στην Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία και την Αττική.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Ναυπλίου, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 39 διαρρήξεις και κλοπές.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 20 Ιουνίου, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στην Κόρινθο, στη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, εκ των οποίων επτά Αλβανοί, ηλικίας από 19 έως 46 ετών, καθώς και δύο Έλληνες ηλικίας 35 και 45 ετών. Από τους επτά, οι εννέα φέρονται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών, της παράβασης των νόμων για τα όπλα και τους αλλοδαπούς, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, της αντίστασης καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος. Η δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο ακόμη άτομα, εκ των οποίων ο ένας είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης και βρίσκεται, ήδη, έγκλειστος στις Φυλακές Ναυπλίου για διακεκριμένες κλοπές.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης προηγήθηκε συστηματική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, η οποία είχε ιεραρχική δομή, εσωτερική διάρθρωση, διαρκή δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία, τουλάχιστον από τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους μέχρι και τη σύλληψή τους, κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση, είχαν διαπράξει τουλάχιστον 39 διαρρήξεις και κλοπές και απόπειρες κλοπών σε σπίτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα, καθώς και αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 19 διαρρήξεις και κλοπές, επτά απόπειρες κλοπών και μία κλοπή αυτοκινήτου στην Αργολίδα, έξι διαρρήξεις και κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών στην Αρκαδία, μία κλοπή οχήματος στην Κορινθία, καθώς και τρεις κλοπές στην Αττική, εκ των οποίων η μία σε αυτοκίνητο.

Αναφορικά με τον τρόπο της δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αφού εντόπιζαν σπίτια, ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταστήματα, είτε έσπαζαν τους ομφαλούς των εισόδων ή τους εξωτερικούς υαλοπίνακες, είτε διερρήγνυαν, με εργαλεία, παράθυρα, μπαλκονόπορτες ή άλλες εισόδους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν από το εσωτερικό των χώρων, κυρίως, χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη ένδυσης, εργαλεία, μηχανήματα, καθώς και διάφορα προϊόντα και αντικείμενα. Επιπλέον, σε μερικές περιπτώσεις, κατά τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν οπλισμό, κουκούλες τύπου «full face» και γάντια, ώστε να μην αναγνωρίζονται και να μην αφήνουν αποτυπώματα και βιολογικό υλικό.

Συνολικά, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις 28.000 ευρώ. Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, διάφορα αντικείμενα, καθώς και ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, όλα προϊόντα κλοπής, τα οποία θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 22.045 ευρώ και των 4.010 δολαρίων ΗΠΑ, καθώς και ένα αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.
Στο μεταξύ, οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Ασφάλεια Ναυπλίου, προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητάς τους, τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και τυχόν εμπλοκή ή συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων στην εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, η Ασφάλεια καλεί πολίτες που έχουν υποστεί κλοπές και διαρρήξεις ή δεν έχουν ακόμα καταγγείλει ανάλογα περιστατικά, να προσέλθουν στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου για τυχόν αναγνώριση κλοπιμαίων- κατασχεθέντων αντικειμένων ή την παροχή οποιασδήποτε σχετικής συνδρομής.


σχετικα αρθρα