Σύσκεψη υπό την  προεδρία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ρέθυμνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τουριστικών φορέων της πόλης.

Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν η επέκταση της τουριστικής περιόδου. Όπως αναφέρθηκε από την υπουργό η επιμήκυνση του χρόνου που η Ελλάδα δέχεται επισκέπτες εντάσσεται στις προτεραιότητες του υπουργείου Τουρισμού και ήδη γίνονται συστηματικές ενέργειες προς την κατεύθυνση αυτή.

Σε βάθος συζήτηση έγινε για τα νέα τουριστικά «προϊόντα», όπως είναι ο αγροτουρισμός και ο οινοτουρισμός, όπου η Ελλάδα έχει δυνατότητες μεγάλης ανάπτυξης. Επισημάνθηκε ότι πρόκειται για δύο θεματικές μορφές τουρισμού που για πρώτη φορά θεσμοθετούνται και περιλαμβάνονται στο επερχόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου Τουρισμού.

Ακόμη εξετάστηκαν ζητήματα σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών, αλλά και την διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν και τα τρέχοντα ζητήματα της φετινής τουριστικής περιόδου που εξελίσσεται και έγινε αξιολόγηση των μηνυμάτων που υπάρχουν για την τουριστική κίνηση.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη, η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιόνη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ν. Ρεθύμνης Εμμανουήλ Τσακαλάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Στράτος Μπερέτης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Βασίλης Πολιουδάκης.