Σε τρείς ομάδες, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, αναμένεται να απολογηθούν οι 14 συλληφθέντες, για την υπόθεση εντοπισμού, σε αποθήκη στο Κορωπί, της δεύτερης μεγάλης ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων που συνδέεται με τον εντοπισμό ίδιας μορφής ναρκωτικής ουσίας, ενός τόνου 133 κιλών και 420 γραμμαρίων (1.133,420) που είχε εντοπιστεί και κατασχεθεί, στις 12 Ιουνίου, σε άλλη αποθήκη στην ίδια περιοχή και σε έπαυλη στη Φιλοθέη. 

Σήμερα Τρίτη θα απολογηθούν σε ανακριτή και εισαγγελέα ορισμένα από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου «NOOR ONE» που μετέφερε την ηρωίνη στην Ελλάδα, την Τετάρτη ο 32χρονος Έλληνας μαζί με τον 47χρονο Ιρανό υπήκοο που φέρεται να παίζει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και την Πέμπτη η 53χρονη Ελληνίδα, που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος. 

Εναντίον όλων των συλληφθέντων, έχει απαγγελθεί η κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Επίσης έχει σχηματισθεί ξεχωριστή δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων για κάποιους από τους συλληφθέντες καθώς στο πλοίο βρέθηκαν 18 τόνοι καυσίμου χωρίς παραστατικά.  

Αναφορικά με τον εντοπισμό της πρώτης ποσότητας ηρωίνης άνω του ενός τόνου, έχουν ήδη προφυλακισθεί εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων πέντε Τούρκοι υπήκοοι, ένας Αλβανός αλλά και τρεις Έλληνες, εκ των οποίων ένας 40χρονος εφοπλιστής. 

Ωστόσο η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται, ότι υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα. 

Εξάλλου μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο  υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επεσήμανε πως οι αρχές βρίσκονται κοντά στη διαλεύκανση και άλλων πλευρών της πολύκροτης υπόθεσης.

«Σε επίπεδο ποσοτήτων έχουμε φτάσει σε πολύ καλό βαθμό, δεν εκτιμούμε ότι υπάρχει άλλη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης σήμερα στην Αττική. Ενδεχομένως μεταφορά να έχει γίνει στο παρελθόν με μικρότερες ποσότητες ως προετοιμασία για τη μεγάλη μπάζα» εξήγησε.

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «ερευνούμε σε δυο κατευθύνσεις, ποιοι άλλοι είναι εμπλεκόμενοι στην Ελλάδα και ποιοι είναι οι συνεργάτες τους στην Ευρώπη και ποιοι φόρτωσαν αυτή την ποσότητα, κάτι που σημαίνει ότι έχει αγοραστεί έχουν επενδύσει χρήματα».