current views are: 1

24 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση09:50

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 500.000 ευρώ ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Δημοσίευση 09:50’
αρθρο-newpost

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Την αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών.

Με βούλευμά του, το δικαστικό συμβούλιο έκανε δεκτή προσφυγή του επιχειρηματία που συμπλήρωσε 19 μήνες κρατούμενος και το τελευταίο διάστημα παραμένει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τη διάταξη των εφετών, ο πρωταγωνιστής στην υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορήγησε η PROTON BANK μπορεί να εξέλθει από το σωφρονιστικό κατάστημα, ακόμη και σήμερα, εφόσον καταβάλει το ποσό της εγγύησης, ενώ επιπλέον του επιβάλλονται οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

To βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποδέχεται το αίτημα του επιχειρηματία, το οποίο κυρίως στηριζόταν στα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και όπως υποστηρίζει ο κατηγορούμενος επιδεινώθηκαν από την παραμονή του στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες υπέρ της αποφυλάκισής του με την επιβολή αυστηρών όρων είχε ταχθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών, σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ από την Proton Bank λόγω παρέλευσης δεκαοκταμήνου.

Ωστόσο, σε βάρος του επιχειρηματία υπήρχε και δεύτερο ένταλμα προσωρινής κράτησης για την υπόθεση της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, τον Ιούνιο του 2012. Έτσι, από την πλευρά του κατηγορούμενου υποβλήθηκε νέο αίτημα κατά της προσωρινής κράτησης σχετικά με αυτή την υπόθεση, το οποίο έγινε δεκτό από το Συμβούλιο Εφετών.


σχετικα αρθρα