Το μακρύ ταξίδι προς τη Ρόδο πρέπει να κάνει ειδικό συνεργείο από την Αθήνα για να φτιάξει ένα χαλασμένο φωτεινό σηματοδότη.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», τα φανάρια της διασταύρωσης του ΕΟΤ, λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου, είναι χαλασμένα εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες,.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών, παρά τις προσπάθειες των συνεργείων του εργολάβου συντήρησης, το πρόβλημα δεν λύνεται και η περιμένουν «εξειδικευμένο συνεργείο από την Αθήνα».

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται  τα εξής: 

«Ο κόμβος με φωτεινή σηματοδότηση στην διασταύρωση των οδών  Αλεξ. Διάκου, Αμερικής και Εθν. Μακαρίου (ΕΟΤ) παρά τις προσπάθειες των συνεργείων του εργολάβου συντήρησης για την επιδιόρθωση του συνεχίζει να παρουσιάζει προβλήματα στην λειτουργία του(συχνές διακοπές) και αναμένεται εξειδικευμένο συνεργείο από την Αθήνα για την επισκευή του. Παρακαλούνται οι οδηγοί και οι πεζοί   που κινούνται στο εν λόγω σημείο να επιδεικνύουν την δέουσα προσοχή στην εφαρμογή της οριζόντιας και κάθετης τροχαίας σήμανσης προς αποφυγή ατυχημάτων».