Σε ιστορικά υψηλά, διαμορφώθηκε η πανελλαδική μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, «σκαρφαλώνοντας» στο 1,682 λεπτά ανά λίτρο, τιμή που αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών.

Μάλιστα σε ορισμένες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων, έφτασε να πωλείται και προς 1,870 λεπτά ανά λίτρο. Η προηγούμενη υψηλότερη τιμή, είχε καταγραφεί στις 16 Μαρτίου με 1,680 λεπτά ανά λίτρο. Την ίδια στιγμή αυξάνεται η ανησυχία για περεταίρω αυξήσεις, καθώς χθες η διεθνής τιμή του Brent ξεπέρασε τα 124 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (ΥΠΑΑΝ) οι ανατιμήσεις οφείλονται στις υψηλές διεθνείς τιμές που έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών των διϋλιστηρίων. Μάλιστα όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ΥΠΑΑΝ, οι υπόλοιποι κρίκοι της αλυσίδας (εταιρείες εμπορίας, μεταφορείς και βενζινοπώλες) σε ένα μεγάλο βαθμό, έχουν απορροφήσει τις αυξήσεις που τους μετακυλίουν τα διϋλιστήρια.

Οπως προκύπτει από το παρατηρήριο καυσίμων, από τις 21/3 μέχρι και σήμερα έχει καταγραφεί μία αύξηση στις τιμές διυλιστηρίου στην απλή αμόλυβδη βενζίνη 4,4 λεπτά (8,08%). Αντίστοιχα οι τιμές διυλιστηρίου του πετρελαίου θέρμανσης έχουν αυξηθεί κατά 1,9 λεπτά (4,79%).Στο ίδιο διάστημα η επιβάρυνση του καταναλωτή βάσει της σύγκρισης των μέσων τιμών είναι 1,2 λεπτά ανά λίτρο στην αμόλυβδη βενζίνη και 0,6 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης