Υπόμνημα παρέδωσε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, στις ανακρίτριες, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται τις κατηγορίες, που της αποδίδονται.

Ωστόσο, ενώπιον των ανακριτριών, η βουλευτής, σύζυγος του γγ της ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου, επικαλέσθηκε το δικαίωμα της σιωπής.

Υπενθυμίζεται ότι οι εφέτες ανακρίτριες με τα κατηγορητήριά τους καταλογίζουν στους βουλευτές του κόμματος ότι γνώριζαν και επικροτούσαν τις παράνομες ενέργειες, όπως ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονιών, στοχοποιημένες επιθέσεις εμπρησμούς κλπ, «καθώς επρόκειτο για δραστηριότητα "κατ΄εφαρμογήν των καταστατικών αρχών και επιδιώξεων της οργάνωσης"».

Ενδεικτικά οι δύο εφέτες περιλαμβάνουν στα κατηγορητήρια, μεταξύ άλλων, τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λουκμάν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη κ.α.

Νωρίτερα, ενώπιον των ανακριτριών απολογήθηκε ο βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Η κρίση των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα ως προς την ποινική μεταχείριση των δύο βουλευτών αναμένεται στις 14:00 όσον αφορά την Ελ. Ζαρούλια και στις 15:00 για τον Κ. Μπαρμπαρούση.