Εξερεύνηση στον Εθνικό Κήπο και τις άγνωστες γωνιές του διοργανώνει το Μουσείο Πειραμάτων για τους μικρούς του φίλους, με ιστορικές πληροφορίες, γνώσεις γεωγραφίας, ασκήσεις μαθηματικών και πολύ παιχνίδι να συνδυάζονται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εξορμήσεις γνώσης και διασκέδασης για τρεις Παρασκευές.

Το πρόγραμμα, που διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού, ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με εξερεύνηση του Υμηττού και συνεχίζεται αυτή την Παρασκευή 27/6 με εκδρομή στην Πλάκα και την επόμενη Παρασκευή 4/7 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον Εθνικό Κήπο.

Οι μικροί εξερευνητές επιβιβάζονται σε μισθωμένα τουριστικά λεωφορεία στο Μουσείο Πειραμάτων και από εκεί ξεκινούν την εξερεύνηση.

Τόπος προορισμού για την επόμενη Παρασκευή ο Εθνικός Κήπος. Τα παιδιά θα αποβιβαστούν μπροστά από την προεδρική φρουρά, θα παραλάβουν τους χάρτες του γρίφου και η περιπέτεια θα ξεκινήσει. Πρώτη αποστολή να παρατηρήσουν τις λεπτομέρειες της στολής των τσολιάδων. Και από εκεί ξεκινά μια σειρά γρίφων με τελικό στόχο το βραβείο του καλύτερου ντετέκτιβ του Εθνικού Κήπου. Πώς δουλεύει το ηλιακό ρολόι; Ποιοι αναπαριστώνται στα αγάλματα που κοσμούν τον Κήπο; Πώς ποτίζονται όλα αυτά τα φυτά; Ποιος φύτεψε τα πιο μεγάλα και παλιά γιούκα της χώρας;

«Επιλέξαμε σημεία ασφαλή για τα παιδιά, τα οποία βρίσκονται κοντά μας αλλά δεν τα γνωρίζουμε καλά. Ζούμε σε μια όχι και τόσο παιδοκεντρική πόλη και η Πλάκα ή ο Εθνικός Κήπος είναι από τα λίγα παιδοκεντρικά σημεία της» εξηγεί στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου, Στέλλα Φραγκούλη.

Όπως προσθέτει, η φιλοσοφία του προγράμματος αφορά στην ποικιλία των δραστηριοτήτων και την καλλιέργεια της ομαδικότητας.
Παράλληλα, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει summer camp από τα μέσα Ιουνίου και για έναν περίπου μήνα. Οι μικροί συμμετέχοντες ασχολούνται καθημερινά με πειράματα, εξορμήσεις στη φύση, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι και ομαδικά παιχνίδια.

Για τη συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στα τηλέφωνα 210-7210105 και 210-7610038 (καθημερινές 9 πμ- 5 μμ).