Έτοιμοι να "τεστάρουν" την ετοιμότητα τους είναι οι πυροσβέστες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αμαλιάδας και Λεχαινών, που θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις κατάσβεσης πυρκαγιάς και διάσωσης εγκλωβισμένων, οι μεν στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Αμαλιάδας, οι δε στο Γηροκομείο Βάρδας "Ο Άγιος Νικόλαος".

Τα σενάρια των ασκήσεων

(8/4, 10:30 π.μ.) Στην Αμαλιάδα, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας με επικεφαλής τον διοικητή, αντιπύραρχο Νίκο Στασινόπουλο, θα επέμβουν για να κατασβέσουν πυρκαγιά που θα εκδηλωθεί στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης και να διασώσουν αθλητές, θεατές και προσωπικό του Γυμναστηρίου. Τους πυροσβέστες θα συνδράμουν η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΗ και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του ΕΕΣ (Περ/κο Τμ. Αμαλιάδας).

(12/4, 09:30 π.μ.) Στη Βάρδα, οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών με επικεφαλής τον διοικητή, αντιπύραρχο Γρηγόρη Κανελλόπουλο, θα επέμβουν για να κατασβέσουν πυρκαγιά που θα εκδηλωθεί στο Γηροκομείο Βάρδας "Ο Άγιος Νικόλαος" και να διασώσουν τους ηλικιωμένους που διαμένουν εκεί και το προσωπικό. Τους πυροσβέστες θα συνδράμουν η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η ΔΕΗ κ.α.