Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 32χρονος Έλληνας, ο 47 Ιρανός και ο Ινδός-μέλος του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «Noor One», που μετέφερε την ποσότητα των 2 τόνων και 120 κιλών ηρωίνης στη χώρα μας.

Ο 32χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, ασκεί το επάγγελμα του τεχνίτη, αρνήθηκε τόσο οποιαδήποτε γνώση του φορτίου, που φέρεται να μετέφερε, όσο και ότι είναι μέλος του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών. 

Απέδωσε, μάλιστα, την εμπλοκή του στην όλη υπόθεση σε καθαρά τυχαία περιστατικά

Τι υποστήριξαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Επίσης, ο Ιρανός, ο οποίος φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι δεν γνώριζε το φορτίο που μετέφερε το πλοίο και όταν ρώτησε του είπαν: «εσύ μην ανακατεύεσαι, αυτά που μεταφέρεις δεν είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους». «Είχα ανάγκη τα χρήματα καθώς έχω τέσσερα παιδιά και είμαι πάμφτωχος» φέρεται να υποστήριξε.

Από την πλευρά του, ο Ινδός, ο οποίος είναι μέλος του πληρώματος του πλοίου, φέρεται να έχει δηλώσει σε ανακριτή και εισαγγελέα ότι δεν γνώριζε το φορτίο του πλοίου και του είχαν πει ότι το δεξαμενόπλοιο θα ερχόταν στην Ελλάδα για επισκευή.

Στο αυτόφωρο τρία άτομα για το λαθραίο καύσιμο

Στην εισαγγελία Πειραιά, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, οδηγήθηκαν σήμερα η 53χρονη διαχειρίστρια του πλοίου «Noor One», ο πλοίαρχος και ο Α' μηχανικός, αναφορικά με τους 18 τόνους λαθραίου καυσίμου που βρέθηκε στο πλοίο το οποίο μετέφερε τη μεγάλη ποσότητα ηρωίνης στη χώρα.

Οι τρεις αφού απολογήθηκαν για το καύσιμο που βρέθηκε στο πλοίο χωρίς παραστατικά, οδηγήθηκαν εκ νέου στο λιμεναρχείο Ελευσίνας, όπου κρατούνται και θα προσαχθούν εκ νέου αύριο στα δικαστήρια Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν για την ποσότητα ηρωίνης που μετέφερε το πλοίο.

Σημειώνεται πως ολοκληρώθηκε η απάντληση των 18 τόνων λαθραίων καυσίμων από το πλοίο. Συνολικά το καύσιμο βρισκόταν σε 8 δεξαμενές.

Στις 6 υπήρχε περισσότερο νερό από πετρέλαιο και στις άλλες δύο καθαρό ντίζελ κίνησης. Αναμένεται να γίνει διαδικασία εξαερισμού των δεξαμενών και να ακολουθήσει έρευνα από την ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, προκειμένου να διαπιστωθεί αν μέσα στα στεγανά των δεξαμενών υπάρχουν ειδικές κρύπτες που μπορεί να κρύβουν και άλλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Συνολικά 14 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων. Συγκεκριμένα, δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός και δύο Έλληνες, ένας 32χρονος άνδρας και μια 53χρονη γυναίκα που φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Τα πέντε μέλη του πληρώματος, ο Τούρκος υπήκοος με το βελγικό διαβατήριο και η 53χρονη γυναίκα που φέρεται ως διαχειρίστρια της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να απολογηθούν αύριο.

Χθες κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος -ο μηχανικός και τρεις ναύτες- όλοι τους Ινδοί υπήκοοι, του δεξαμενόπλοιου «Noor One», που μετέφερε το μεγάλο φορτίο της ηρωίνης στην Ελλάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 42χρονος πλοίαρχος, Ινδός υπήκοος, φέρεται να προσπάθησε να παραλάβει στις 22/06 το φορτηγό όχημα με το οποίο είχε γίνει η μεταφορά τη ηρωίνης.

Εναντίον όλων των συλληφθέντων έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.