Περίπου ενάμισης τόνος ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν από τις αρχές στην Αλεξανδρούπολη.

Το Λιμεναρχείο της πόλης ενημερώθηκε, νωρίς το πρωί, για παράνομη φόρτωση και μεταφορά οστράκων κοντά στην περιοχή του βιολογικού καθαρισμού.

Στην περιοχή έσπευσε πολυάριθμη δύναμη του λιμενικού. Εντοπίστηκε φορητγό όχημα με δύο  επιβαίνοντες, οι οποίοι το εγκατέλειψαν μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  Επιπλέον, ένα ακόμη όχημα με οδηγό έναν 37χρονο αλλοδαπό και συνεπιβάτη έναν 36χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Στο φορτηγό βρέθηκε μεγάλη ποσότητα οστράκων, ακατάλληλη για ανθρώπινη κατανάλωση, με σκοπό την πώληση και την εμπορία.

Ειδικότερα, βρέθηκαν τριάντα τρεις σάκοι που περιείχαν οχτακόσια τριάντα κιλά όστρακα του είδους «τελλίνα», υπολειπομένων διαστάσεων και τριάντα τέσσερις σάκοι που περιείχαν εξακόσια ενενήντα κιλά όστρακα του είδους «αχιβάδα», μεγάλο μέρος των οποίων επίσης υπολειπομένων διαστάσεων.

Στη συνέχεια οι άνδρες του Λιμενικού με τη συνδρομή προσωπικού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, διενήργησαν έρευνα στην ευρύτερη περιοχή όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης του φορτηγού οχήματος.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες οστράκων και τα δύο οχήματα, ενώ αναζητούνται οι δύο  αγνώστων λοιπών στοιχείων επιβαίνοντες στο Φ.Ι.Χ όχημα, καθώς και ένας 23χρονος εμπλεκόμενος στην υπόθεση.