Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Ζημιές σε σπίτια και καμμένα ελαιόδεντρα είναι ο πρώτος απολογισμός της πυρκαγιάς που ξέσπασε  από νωρίς το μεσημέρι στον Αγιόκαμπο της Λάρισας. Αν και οι άνεμοι στην περιοχή είναι μέτριας έντασης,η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο έπειτα από τέσσερις ώρας καίγοντας δασική έκταση κοντά στον οικισμό όπου βρίσκονται διάσπαρτα σπίτια.

Οι φλόγες έφτασαν στις εξώπορτες των σπιτιών.

Πηγή φωτό:thessalianews.gr

Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκε ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Κουνταράς, ο οποίος είναι και εθελοντής πυροσβέστης για να συνδράμει στην κατάσβεση. «Στις 5 το απόγευμα καταφέραμε να θέσουμε υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Οι φλόγες «έγλυψαν» τους τοίχους αρκετών σπιτιών και το μέσημερι η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη. Ωστόσο κάηκε μόνον ένα παλίο και εγκαταλελειμμένο σπίτι του οικισμού. Η φωτιά δυστυχώς έκαψε σχεδόν 200 στρέμματα ελαιοδέντρων, καστανιών και δάσους» εξήγησε στο newpost ο κ. Κουνταράς.

Πηγή φωτό:thessalianews.gr

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποιήθηκαν έντεκα οχήματα με 25 πυροσβέστες, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη καναντέρ εκ των οποίων τα δύο επέστρεψαν στη βάση τους το απόγευμα.