Τη σημασία που έχει για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο που έχει η έκθεση για το  Ναυάγιο των Αντικυθήρων υπογράμμισε η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου

Κατά την ομιλία της επεσήμανε πως η έκθεση «αποτελεί ένα στοίχημα για το Μουσείο να συνεχίσει αυτό το “άλμα προς τα εμπρός”, οργανώνοντας στο μέλλον και άλλες τέτοιες πρωτοποριακές εκδηλώσεις που θα διατηρήσουν και – γιατί όχι – να επαυξήσουν το κοινό που πέρασε τις πύλες του».

«Ενα δεύτερο τεκμήριο επιτυχίας της έκθεσης» συνέχισε η κυρία Γκερέκου, «συνιστά το ενδιαφέρον για τη συνέχισή της έκθεσης εκτός των συνόρων μας, με πρώτο – και εύχομαι όχι μόνο – σταθμό τη Βασιλεία της Ελβετίας. Επιτυχία συνιστά και το γεγονός ότι δεν πρόκειται για μια μεταφορά μεμονωμένων εκθεμάτων αλλά για την αυτούσια υιοθέτηση του τρόπου με τον οποίο παρουσιάζονται».

Όπως είπε, το «διεθνές ταξίδι της έκθεσης αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία: γιατί η κινητικότητα μουσειακών συλλογών και μουσειακών αντικειμένων, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, μπορεί να αποτελέσει ένα πρώτης τάξεως όχημα διμερούς πολιτιστικής συνεργασίας, ανταλλαγής γνώσης, τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών». 

Η κυρία Γκερέκου εξέφρασε την εκτίμηση ότι «εθνικές κυβερνήσεις, μουσεία και διεθνείς οργανισμοί, αναγνωρίζοντας τα οφέλη αυτά, αντιλαμβάνονται ως προτεραιότητα την υπέρβαση νομικών αγκυλώσεων και πρακτικών εμποδίων, κυρίως στο σύνθετο ζήτημα της ασφάλειας και της ασφάλισης των αντικειμένων». 

«Μη παραβλέποντας, επομένως, την ανάγκη προστασίας της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς και συνεκτιμώντας τις ευαίσθητες νομικές, τεχνικές και οικονομικές πτυχές - πιστεύω ότι αξίζει να πολλαπλασιάσουμε τις ευκαιρίες για την διεθνή προβολή του ελληνικού πολιτισμού, της χώρας μας, και των μουσείων της», κατέληξε η υφυπουργός Πολιτισμού.