Ένοχος για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου κατά εξακολούθηση κρίθηκε εβδομηνταπεντάχρονος παντοπώλης από τον Πλάτανο Ναυπακτίας.

Ο Αντώνης Πλατανιώτης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας σε δώδεκα χρόνια φυλάκιση, έξι λιγότερα από ό,τι είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε έτη.

Το γεγονός της μείωσης της ποινής δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα τους συγγενείς του θύματος αλλά και το σύνολο της κοινής γνώμης που παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία.

Οπως γράφει σήμερα η εφημερίδα "Κόσμος" για ακόμη μια φορά ζωντάνεψε το δράμα στην αίθουσα των δικαστηρίων της Πάτρας. Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος παντοπώλης είχε βιάσει το θύμα του συνολικά τέσσερις φορές: την πρώτη στο μαγαζί του, τη δεύτερη στο υπόγειο του καταστήματος βάζοντας μάλιστα καθαριστικό πιάτων στο γεννητικό του όργανο, την τρίτη στο σπίτι ενός γείτονα όπου είχε χρησιμοποιήσει και ένα κερί για να κακοποιήσει το μικρό παιδί και την τελευταία στο σπίτι του.

Ο βιαστής αποπλανούσε το παιδάκι δίνοντάς του σοκολάτες και κρουασάν και το ανάγκαζε με τη βία να υποκύψει στα απάνθρωπα πάθη του. Το έβαζε να βλέπει πορνό με άντρες και να διαβάζει περιοδικά με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο. Του έλεγε πώς θα γίνει... άντρας και ότι το έχει κάνει και σε άλλα παιδιά. Όταν εκείνο αντιδρούσε, το χτύπαγε και το απειλούσε λέγοντάς του πως θα σκοτώσει τη μητέρα του και τη γιαγιά του.

Το αγοράκι υπέμενε καρτερικά το βασανιστήριό του ώσπου μια μέρα δεν άντεξε άλλο. Ο δεκατριάχρονος πήγε σ' ένα καφενείο και εκμυστηρεύτηκε το μεγάλο του δράμα σε μια γειτόνισσα και ένα θαμώνα. Η γυναίκα που άκουσε τα λεγόμενα του παιδιού ενημέρωσε τη γιαγιά και τη μητέρα του παιδιού που στη συνέχεια μήνυσαν τον κατηγορούμενο.

Πρωτόδικα στο εδώλιο καθόταν και ένας 26χρονος συγχωριανός του, αλλά είχε αθωωθεί από το Κακουργιοδικείο της Αμαλιάδας. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το θύμα και η μητέρα του δεν παρευρίσκονταν στην ακροαματική διαδικασία, γιατί σύμφωνα με την γιαγιά του θύματος δεν τους είχε σταλεί κλήση!