Αρνήθηκε της κατηγορίες ο Ζησιμόπουλος της Χρυσής Αυγής

Αρνήθηκε της κατηγορίες ο Ζησιμόπουλος της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε η απολογία ενώπιον των ανακριτριών της Χρυσής Αυγής, του βουλευτή Πολύβιου Ζησιμόπουλου, ο οποίος λογοδοτησε επί περίπου τρεις ώρες για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.‬

Ήδη ενώπιον των ανακριτριών έχει ξεκινήσει να απολογείται, για την ίδια κατηγορία, ο βουλευτής Αντώνης Γρέγος, ενώ στον κ. Ζησιμόπουλο η απόφαση των δικαστικών λειτουργών για την ποινική του μεταχείριση θα ανακοινωθεί μετά τις 15:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζησιμοπουλος, του οποίου η υπεράσπιση χαρακτήρισε «άψογη τη σημερινή διαδικασία», αρνήθηκε την κατηγορία, που του αποδίδεται.

‬Ο βουλευτής φέρεται, μεταξύ άλλων, να κλήθηκε από την ανάκριση να σχολιάσει πολιτικές θέσεις στελεχών της Χρυσής Αυγής, όπως του αρχηγού της, Νίκου Μιχαλολιάκου. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κατηγορούμενος απάντησε: «Το ότι κάποιος, ακόμη και ο αρχηγός, εκφράζει τη μια ή την άλλη άποψη, δεν είναι δεσμευτικό για όλους τους υπόλοιπους. Πουθενά δεν γράφει κάτι τέτοιο στο καταστατικό της οργάνωσης».

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο