Διάφορα σενάρια για την εμφάνιση του καταζητούμενου Χριστόδουλου Ξηρού βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες με την ΕΛ.ΑΣ. να διαψεύδει με κάθε τρόπο τυχόν «συναντήσεις» αστυνομικών με τον δραπέτη.

Στην πραγματικότητα, η Αντιτρομοκρατική κρίνει ότι ο Ξηρός χαίρει της πλήρους προστασίας ατόμων που σχετίζονται με τους «Πυρήνες» μέσα και έξω από τις φυλακές έχοντας την ίδια ώρα στενές σχέσεις με άτομα του αντιεξουσιαστικοιύ χώρου και μάλιστα θεωρείται ότι του προσφέρουν διαφορετικά καταφύγια κάθε φορά. Η περίπτωση ο Ξηρός να βρίσκεται στην Αθήνα δεν έχει απορριφθεί ως σενάριο. Σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του Ξηρού καθώς τον συσχετίζουν με πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, ενώ σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρχές.

Παράλληλα, δημοσιεύματα εμφανίζουν τον Ξηρό να έχει... μεταμφιεστεί έχοντας προβεί σε αλλαγές στην εμφάνισή του για να μην γίνεται αντιληπτός. Αρκετά αλλαγμένος σε σχέση με την περίοδο που απέδρασε, στις αρχές του έτους, είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, ο Ξηρός.

Ο... εκτελεστής της 17Ν, είναι κατά πολύ αδυνατισμένος, έχει αφήσει μούσι και τα μαλλιά του να μακρύνουν, ενώ δεν διστάζει, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτός, να κυκλοφορεί φορώντας και ράσο. Όπως αναφέρει εφημερίδα, η Αντιτρομοκρατική έχει πληροφορίες για εμφανίσεις του στην περιοχή των Εξαρχείων. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός πηγαίνει συχνά σε σουβλατζίδικο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. 

Σημειώνεται, ότι το Έθνος σε δημοσίευμά του που διαψέυστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ότι ο εκτελεστής της 17Ν εντοπίστηκε πριν κάποιες ημέρες από αστυνομικούς σε αυτοκίνητο στο Παλαιό Φάληρο, με πολλά παραπίνισια κιλά και μούσια, αλλά κατάφερε να ξεφύγει.

ΑΝ. ΓΑΛ.