current views are: 2

27 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση08:58

Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι

Σχιζοφρενικές τάσεις παρουσιάζει ο καιρός καθώς από τον καύσωνα και τους 40 βαθμούς αλλάζει και έρχονται βροχές και καταιγίδες. 

Δημοσίευση 08:58’
αρθρο-newpost

Σχιζοφρενικές τάσεις παρουσιάζει ο καιρός καθώς από τον καύσωνα και τους 40 βαθμούς αλλάζει και έρχονται βροχές και καταιγίδες. 

Σχιζοφρενικές τάσεις παρουσιάζει ο καιρός καθώς από τον καύσωνα και τους 40 βαθμούς αλλάζει και έρχονται βροχές και καταιγίδες. 

Η ΕΜΥ προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τα φαινόμενα που θα αρχίζουν να εμφανίζονται από την Παρασκευή το απόγευμα. 

Αναλυτικά η ΕΜΥ επισημαίνει πως από τις απογευματινές ώρες και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Βόρεια Έυβοια θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ αλλά και από χαλάζι. 

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία από τις απογευματινές ώρες τοπικές βροχές η καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.
Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί και από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια βόρειοι, στα πελάγη 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
 
Αναλυτικά για Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στην Ηπειρο, το βόρειο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά κυρίως από το μεσημέρι, με σποραδικές βροχές η καταιγίδες, κυρίως στην Ηπειρο.
Άνεμοι: αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 32 βαθμούς κελσίου και στη νότια Πελοπόννησο 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες στη Θεσσαλία και από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, με βροχές η καταιγίδες, στη Θεσσαλία πιθανόν κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 20 έως 39 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 24 έως 36 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 38 βαθμούς κελσίου.
 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια κατά τόπους πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα.
Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοδυτικοί με την ιδία ένταση. Από το απόγευμα στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου.
 
Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές το μεσημέρι και το απόγευμα με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 38 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.
 
Για το Σάββατο προβλέπονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους η σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε και είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ.


σχετικα αρθρα