Για ακόμη μια χρονιά, χαριστικό παζάρι θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, δίπλα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία Θεσσαλονίκης.

Η διοργάνωση μεταφέρει μηνύματα αλληλεγγύης, επαναχρησιμοποίησης, οικολογίας και οικονομίας και διοργανώνεται από το xariseto.gr, το πρώτο και μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο δωρεάν προσφοράς και ζήτησης αντικειμένων καθώς και ανταλλαγής προϊόντων και υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 2008. Στο site δημοσιεύονται πάνω από 150 αγγελίες την ημέρα από τα 48.000 μέλη του με στόχο την μείωση των χρήσιμων αντικειμένων που καταλήγουν στις χωματερές.

Στο παζάρι που θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, θα μπορεί ο καθένας να παίρνει δωρεάν ό,τι έχει ανάγκη, από ρούχα, παπούτσια, βιβλία, Cd - Dvd, παιχνίδια, μικροσυσκευές και πολλά άλλα ενώ όσα αντικείμενα περισσέψουν, θα διατεθούν σε άστεγους, γηροκομεία, εκκλησίες, ιδρύματα και οικογένειες. Επιπλέον, όσοι το επιθυμούν,μπορούν να φέρουν και να χαρίσουν δικά τους πράγματα τα οποία μπορεί να είναι άχρηστα σ΄ αυτούς αλλά χρήσιμα σε κάποιους άλλους.