Μέσα σε πουκάμισα με ειδικά διαμορφωμένες θήκες και δύο κορσέδες με τιράντες τοποθετούσαν τα κοσμήματα που αφαιρούσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης τρεις υπήκοοι Σερβίας (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 58, 51 και 39 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Εξιχνιάστηκαν έντεκα περιπτώσεις κλοπών - αποπειρών κλοπών, από κοσμηματοπωλεία σε περιοχές της Χαλκιδικής, Σπάρτης, Κορίνθου, Φλώρινας και Δελφών ενώ η αξία των κλοπιμαίων υπερβαίνει τις 155.000 ευρώ.
 
Ειδικότερα το μεσημέρι της Τετάρτης αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Δελφών, κατά την διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν και προσήγαγαν διαδοχικά τους τρεις κατηγορούμενους (αρχικά τον 51χρονο και στην συνέχεια τον 58χρονο και την 39χρονη), από περιοχές των Δελφών Φωκίδας, ως υπόπτους τέλεσης εγκληματικών ενεργειών.
 
Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας, καθώς και από την ανάλυση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει σπείρα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από κοσμηματοπωλεία σε διάφορες περιοχές.
 
Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως ασχολούνταν με τις κλοπές κοσμημάτων από τις αρχές Ιανουαρίου του 2013 και «χτυπούσαν», σε διαφορές περιοχές της χώρας και κυρίως στη Χαλκιδική, τους Δελφούς, τη Σπάρτη, τη Κόρινθο και τη Φλώρινα.
 
Σύμφωνα μα ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη της σπείρας ακολουθούσαν πάντα συγκεκριμένους τρόπους και προκαθορισμένη σειρά ενεργειών. Αρχικά προέβαιναν στην κατόπτευση των υποψήφιων στόχων τους, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες και στοιχεία, που θα τους επέτρεπαν να προχωρήσουν στα επόμενα στάδια.
 
Στη συνέχεια εμφανιζόταν ως πελάτες και ο 58χρονος αναλάμβανε να απασχολεί τους ιδιοκτήτες των κοσμηματοπωλείων, τους οποίους σε πολλές περιπτώσεις, έντεχνα και με διάφορες προφάσεις κατάφερνε να οδηγεί έξω από τα καταστήματά τους. Με την τακτική αυτή παρείχε τη δυνατότητα και τον απαραίτητο χρόνο στους δύο συνεργούς του (39χρονη και 51χρονο) για να αφαιρούν κοσμήματα. Το τελικό στάδιο περιλάμβανε την αποχώρηση από τα καταστήματα, αφού ο 51χρονος είχε φροντίσει να αποκρύψει τα κοσμήματα σε ειδικές θήκες - κρύπτες μέσα στα ρούχα του.
 
Κατά την διάρκεια των ερευνών, κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 58χρονου.
 
Επιπλέον στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.865 ευρώ, 5.260 δηνάρια Σερβίας, 300 δολάρια ΗΠΑ, μία λίρα Κύπρου σε χαρτονόμισμα, ένα χαρτονόμισμα των 500 δραχμών, τρία κινητά τηλέφωνα, μία φωτογραφική μηχανή και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα, καθώς και ένα πουκάμισο με ειδικά διαμορφωμένες θήκες και δύο κορσέδες με τιράντες, τα οποία τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των αφαιρεθέντων κοσμημάτων.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον της Ανακρίτριας Άμφισσας.