Πεντάκις ισόβια σε Διονύση και Λυσίμαχο Φούκα, είναι η ετυμηγορία του Πενταμελούς Μεικτού Ορκωτού Εφετείου του Αγρινίου, που εκδίκασε σήμερα σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση του πενταπλού φονικού στα Καλύβια που συγκλόνισε τη χώρα το Νοέμβριο του 2006.

Να σημειωθεί πως η ποινή δηλαδή ίδια με αυτή που είχε επιβάλλει πρωτοδίκως το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου τον Μάρτιο του 2008. Το Εφετείο αποφάσισε επίσης ισόβια στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, επέβαλε ακόμη χρηματική ποινή 1000 ευρώ για παράνομη κατοχή του όπλου, συν το προβλεπόμενο πρόστιμο για τα δικαστικά έξοδα. Τέλος, διέταξε να επιστραφούν στις οικογένειες των θυμάτων τα όπλα των πέντε άτυχων κυνηγών, τα οποία και είχαν κατασχεθεί απ’ την αστυνομία το βραδύ του αποτρόπαιου φονικού.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο δικαστικό μέγαρο Αγρινίου ο Διονύσης Φούκας, αφού ο πατέρας του Λυσίμαχος, λόγω προβλήματος υγείας, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και δεν μπόρεσε να παραστεί στην εξ’ αναβολής, απ’ τον περασμένο Οκτώβριο, δίκη σε δεύτερο βαθμό.