Εφτά πύρινα μέτωπα μαίνονται στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας, ενώ νωρίτερα, αναζωπυρώθηκε αυτό της Φθιώτιδας.

Στην περιοχή των Φαρσάλων, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Ρήγειο, Πολυδάμειο και Βρυσιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που επιχειρεί με 15 οχήματα, 40 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο, oι φωτιές ξεκίνησαν από υπολείμματα καλλιεργειών και επεκτάθηκαν σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο ρίψεις νερού από ψηλά, έκαναν νωρίτερα, δύο αεροσκάφη.

Από υπολείμματα καλλιεργειών ξεκίνησαν επίσης οι πυρκαγιές σε Συκεώνα Καρδίτσας και σε Βούνενα Λάρισας. Η πρώτη φωτιά επεκτάθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και η δεύτερη καίει δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άτομα. Μπάλες άχυρου καίει η φωτιά που έχει τεθεί υπό έλεγχο στο Ζάππειο Λάρισας.

Εξάλλου σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες και έκαψε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Αγίοκαμπο Αγίας. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα, 20 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο.

Νωρίτερα, επικίνδυνη αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου σημειώθηκε στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας.  

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης καθώς φυσάει πολύ δυνατός αέρας. Το γεγονός ότι το πύρινο μέτωπο, που ξέσπασε χθες αποτελείται από δεκάδες διάσπαρτες εστίες, δυσχεραίνει την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Το lamiareport ανέφερε η φωτιά έχει καταστρέψει περισσότερα από 20.000 χιλιάδες στρέμματα, ενώ έχει φτάσει πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.

Στην περιοχή επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 υδροφόρες, 3 σκαπτικά μηχανήματα , 4 βυτιοφόρα, ο στρατός και 4 οχήματα που έστειλε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας. Μέχρι να νυχτώσει στην μάχη της κατάσβεσης συμμετείχαν αεροπλάνα και ελικόπτερα.

 

Η φωτιά ουσιαστικά βρίσκεται στο τετράπλευρο μεταξύ: Μούζι - Μαλεσίνα - Λάρυμνα - Μαρτίνο και μάλιστα, μεταξύ άλλων, έκαψε δάσος που είχε αναδασωθεί από προηγούμενη πυρκαγιά. Σε Μούζι και Μαλεσίνα χτυπήσαν πολλές φορές οι καμπάνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους.