Με μπαράζ απεργιών απειλούν από την ερχόμενη Τετάρτη τα μεσάνυχτα, ημέρα εισαγωγής στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι υπό τη μορφή 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών, με τους εργαζόμενους να αντιδρούν στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του 30% της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος», Γιώργο Αδαμίδη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ, με την απεργία που θα αρχίσει από το βράδυ της Τετάρτης «θα πονέσει πολύ το ηλεκτρικό σύστημα της ΔΕΗ».

«Εφόσον η κυβέρνηση επιλέγει τη μετωπική σύγκρουση, στις 12 το βράδυ της Τετάρτης στις πύλες των σταθμών της ΔΕΗ θα είναι οι εκφραστές των κοινωνιών, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Αδαμίδης.

«Θα ξημερώσει άλλη ημέρα για τη χώρα», δήλωσε, τονίζοντας πάντως ότι τα νοσοκομεία και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έχουν ηλεκτρογεννήτριες για να λειτουργήσουν.

Όσον αφορά στις επιπτώσεις που θα έχει το ενδεχόμενο μπλακ άουτ εν μέσω καλοκαιριού, ο ίδιος είπε ότι ναι μεν η απεργία δεν θα έχει προηγούμενο, ωστόσο οι καταναλωτές δεν θα προλάβουν να δουν τις επιπτώσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), Αντώνης Μακρής, ζήτησε από τους συνδικαλιστές να σεβαστούν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά και να μην εκβιάζουν την κοινωνία.

Επιπλέον, ζήτησε από την εισαγγελία να παρέμβει ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα ακόμα και στη συνταγματική λειτουργία.