Εξαρθρώθηκε από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κύκλωμα που διακινούσε κλεμμένα πολυτελή αυτοκίνητα στη Βουλγαρία.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, μέλη του κυκλώματος

Οι συλληφθέντες ενοικίαζαν πολυτελή αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες υψηλής «πιστότητας» και στη συνέχεια τα προωθούσαν στην Βουλγαρία με σκοπό τη μεταπώλησή τους σε πιο χαμηλές τιμές, σε σχέση με την πραγματική τους αξία

Πρόκειται για δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 32 ετών, οι οποίοι για να επιτύχουν τον σκοπό τους και να καταφέρουν να ενοικιάσουν τα οχήματα, χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα υψηλής πιστότητας ή εναλλακτικά πλαστές ή κλεμμένες πιστωτικές κάρτες.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες προμηθεύονταν τα πλαστά δελτία ταυτότητας από ιστοσελίδα του διαδικτύου, ενώ ως εκδούσα αρχή των δελτίων εμφανιζόταν συνήθως η Κύπρος. 

Το χρονικό της σύλληψης  

Την περασμένη Τετάρτη ο 48χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στην Κηφισιά και εκδήλωσε την επιθυμία του να ενοικιάσει καινούργιο πολυτελές όχημα.

Την επόμενη ημέρα το απόγευμα, ο 48χρονος μετέβη σε άλλο κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων, της ίδιας εταιρείας, στην Αγία Παρασκευή και εμφανίζοντας πλαστό δελτίο ταυτότητας και πλαστή άδεια οδήγησης, που φαίνονταν να έχουν εκδοθεί από τις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, προσπάθησε να ενοικιάσει πολυτελές όχημα.

Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος υποψιαζόμενοι την πιθανή προσπάθεια εξαπάτησής τους, ειδοποίησαν άμεσα τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και κάλεσαν τον 48χρονο να μεταβεί την επόμενη ημέρα στα γραφεία τους, προκειμένου να υπογραφεί η ενοικίαση του οχήματος.

Τις πρωινές ώρες της Παρασκευής οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, με αποτέλεσμα να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω οι δύο συνεργοί, ενώ επιχειρούσαν να ενοικιάσουν το πολυτελές αυτοκίνητο.

Όπως εξακριβώθηκε, από τις συστηματικές αστυνομικές έρευνες, οι δύο  συλληφθέντες είχαν προβεί σε άλλες δύο τουλάχιστον παράνομες υπενοικιάσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2013.

Οι δράστες μετέφεραν τα οχήματα στη Βουλγαρία, όπου τα μεταπωλούσαν σε χαμηλές τιμές, σε σχέση με την πραγματική τους αξία. Τα οχήματα μεταπωλούνταν στη Βουλγαρία σε τιμές, που κυμαίνονταν ανάμεσα σε 8.000 με 15.000 ευρώ, ενώ η πραγματική εμπορική τους αξία κυμαινόταν μεταξύ 25.000 και 50.000 ευρώ.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα

Παράλληλα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξετάζει το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο ανάλογες ενέργειες σε καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων σε άλλες περιοχές της χώρας.