Κινητοποιήσεις σήμερα Δευτέρα από την ΑΔΕΔΥ για τη διαθεσιμότητα
 
Η ΑΔΕΔΥ ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. 
 
«Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων», αναφέρει σε ψήφισμά της η ΑΔΕΔΥ.  
 
Σήμερα στις 15:00 θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια των εργαζομένων του Δημοσίου σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 15:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών  ενώ οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, πρόκειται να κλιμακωθούν στις 9 Ιουλίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα. 
 
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ οι οποίοιο έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιθυμεί να παραδώσει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη «χιλιάδες υπογραφών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014», προκειμένου να αποδείξει στην ηγεσία του υπουργείου ότι «με τη συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται…».