Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Με υπομονή, επιμονή και χωρίς φασαρία τρόχισαν και έκοψαν τα κάγκελα του κελιού τους και έκαναν τα πρώτα τους βήματα προς... την ελευθερία, πριν συλληφθούν στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού.

Τέσσερις κρατούμενοι για μικροαδικήματα, δύο Ρομά ένας Έλληνας και ένας Ρουμάνος, κρατούνταν στο πειθαρχείο της Δ πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία με εσωτερικό διάδρομο «συνορεύει» με το νοσοκομείο του καταστήματος.

Όλα έγιναν το μεσημέρι της Κυριακής όταν, σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, χωρίς ο μοναδικός φύλακας να τους αντιληφθεί και κατά πάσα πιθανότητα εκ περιτροπής, τρόχιζαν επί ώρες τα κάγκελα του κελιού τους με κάποιο αυτοσχέδιο εργαλείο.

Όταν ο σωφρονιστικός υπάλληλος που είχε βάρδια έκανε τον καθιερωμένο έλεγχο, βρήκε τα κάγκελα κομμένα και το κελί άδειο. Οι τέσσερις κρατούμενοι είχαν καταφέρει να βγουν στον αύλειο χώρο του σωφρονιστικού καταστήματος και έτρεχαν προς την μάντρα για το τελευταίο... ρεσάλτο.

Εκεί τους... πήρε το μάτι του υπαρχιφύλακα ο οποίος σήμανε συναγερμό και κινητοποιήθηκε όλο το προσωπικό των φυλακών, μέχρι τη σύλληψη των τεσσάρων επίδοξων δραπετών.