current views are: 2

30 Ιουνίου 2014
Δημοσίευση13:41

Εταιρεία-φάντασμα «έταζε» δουλειές στο εξωτερικό! (φωτό)

Την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Δημοσίευση 13:41’
αρθρο-newpost

Την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε ανέργους εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. η εγκληματική ομάδα εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Τα μέλη της οργάνωσης συνέστησαν εταιρεία μεσολάβησης, με έδρα στο κέντρο της Αθήνας, μέσω της οποίας προωθούσαν δήθεν προγράμματα εύρεσης εργασίας στο εξωτερικό, μέσω αγγελιών σε εφημερίδες και στο Διαδίκτυο.

Οι δράστες έπειθαν τα θύματα που απευθύνονταν στην εταιρεία, να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την κατάρτιση φακέλων και τους ζητούσαν να καταβάλουν χρηματικά ποσά από 150 έως 300 ευρώ, ενώ τους παρέδιδαν αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, αλλά με αναγραφόμενα ποσά της τάξεως των 10 με 20 ευρώ.

Φυσικά, δεν τηρούσαν όως ποτέ τη συμφωνία ενώ όσοι αντιλαμβάνονταν την απάτη και ζητούσαν τα χρήματά τους πίσω, απομακρύνονταν από μέλη της οργάνωσης και δέχονταν απειλές.

Για την υπόθεση, έχουν συλληφθεί επτά άτομα και αναζητούνται ακόμα δύο.

Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατά συναυτουργία τετελεσμένης και σε απόπειρα, από την οποία η προξενηθείσα ζημιά ξεπερνά το ποσό των 120.000 ευρώ, της απειλής, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

 

 


σχετικα αρθρα