Δέκα άτομα συνελήφθησαν για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται, ότι εφοδίαζαν με πλαστά έγγραφα διαμονής μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια τους προωθούσαν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα, είχε μία 33χρονη, πρώην υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας αλλά και πέντε νυν εργαζόμενοι.

Πως δρούσε η οργάνωση

Το κύκλωμα μετέφερε τους μετανάστες μερικές ώρες πριν από την πτήση στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου. Στη συνέχεια, την κατάλληλη στιγμή τούς μετέφεραν στον χώρο αναχωρήσεων στις πύλες επιβίβασης, όπου και τους παραλάμβαναν οι συνεργοί τους - εργαζόμενοι στην αεροπορική εταιρεία επιβιβάζοντάς τους απευθείας στο αεροσκάφος. Για την περίπτωση του ελέγχου, τους εφοδίαζαν με πλαστά διαβατήρια, που εξέδιδαν κάποια από τα μέλη της οργάνωσης.

Πώς όμως η αστυνομία έφτασε στα ίχνη της οργάνωσης;  Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν αστυνομικός που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών, ότι 33χρονη τον προσέγγισε και του πρότεινε να ενταχθεί, έναντι αμοιβής, σε «ομάδα» που προωθεί μη νόμιμους μετανάστες στο εξωτερικό, μέσω του αθηναϊκού αεροδρομίου.

Κάπως έτσι, το «κουβάρι» ξετυλίχθηκε...