Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου 

Ζούμε την Άνοιξη... σε παράταση. «Δεν θα πάει στα πέναλτι» διαβεβαιώνουν με επίκαιρο χιούμορ οι μετεωρολόγοι. 

Από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, λοιπόν, καλοκαίρι, με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, αφού προηγηθεί ένα μικρό «κρεσέντο» ζέστης που λίγο θέλει να χαρακτηριστεί ως «μίνι καύσωνας» το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. 

«Οι εναλλαγές του καιρού μπορούν, έως έναν βαθμό, να χαρακτηριστούν φυσιολογικές», λέει στο newpost ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας. 

«Έχει ξανασυμβεί να ζούμε στην καρδιά του καλοκαιριού συνθήκες Άνοιξης. Συνήθως η εναλλαγή της ζέστης με έντονες καταιγίδες είναι ο καιρός που χαρακτηρίζει το τέλος Μαΐου. Ίσως αυτή η παράταση να μπορεί να αποδοθεί στην κλιματική αλλαγή, αυτό όμως θα το ξέρουμε σε βάθος χρόνου», προσθέτει και επιχειρεί μια μακροπρόθεσμη πρόγνωση για το μήνα που έρχεται. 

Σύμφωνα με τον κ. Σιούτα, λοιπόν, ο Ιούλιος θα είναι ένας καθαρά καλοκαιρινός μήνας. Το πρώτο δεκαήμερο θα σημειωθεί σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, ίσως να καταγραφεί και ένα μικρό διάστημα με θερμοκρασίας που θα αγγίζουν τους 40 βαθμούς. 

Από τη δεύτερη κιόλας εβδομάδα του μήνα και μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ο κ. Σιούτας διαβεβαιώνει πως θα χαρούμε το καλοκαίρι με φυσιολογικές θερμοκρασίες και χωρίς ξεσπάσματα του καιρού.