Σε διευκρινίσεις για τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, προχώρησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, κάνοντας αναφορά στο κόστος της φαρμακευτικής κάλυψης των ανασφάλιστων και τις πιθανές αλλαγές στο ωράριο των γιατρών.

Για το θέμα των προσλήψεεων, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι από τις 2.950 που αφορούν νοσηλευτικό προσωπικό, οι 2.800 θα γίνουν σε χρονικό βάθος εξαμήνου καθώς θα πρέπει να περάσουν από το ΑΣΕΠ, ενώ σημείωσε ότι περίπου 370 γιατροί θα προσληφθούν άμεσα, όπως και κάποιοι νοσηλευτές.

Ο κ. Βορίδης επιβεβαίωσε ότι έχει ανοίξει ο διάλογος με τους γιατρούς για το ωράριο εργασίας τους, καθώς θα πρέπει να ακολουθηθεί ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου, καταργούνται οι εφημερίες και καθορίζονται τρεις εναλλασσόμενες βάρδιες εργασίας μέσα σ' ένα 48ωρο, όπως συμβαίνει με τους νοσηλευτές.

Παράλληλα, για το θέμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το κόστος για το δεύτερο εξάμηνο του 2014 έχει προϋπολογιστεί στα 100 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στην ήδη προϋπολογισμένη, για την Υγεία, δαπάνη των 2,09 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Σημείσε ακόμα ότι τα 340 εκατ. ευρώ κόστους που αναφέρονται στην κοινή υπουργική απόφαση, αφορούν ετήσια πρόβλεψη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.