current views are: 1

1 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση12:40

Διασφαλίστηκαν 68.000 θέσεις παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τη διασφάλιση των περυσινών θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. 

Δημοσίευση 12:40’
αρθρο-newpost

Τη διασφάλιση των περυσινών θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. 

Τη διασφάλιση των περυσινών θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, εξασφαλίστηκε το ποσό των 160 εκατ. ευρώ για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, το υπουργείο παρά το γεγονός ότι οι πόροι για την επόμενη προγραμματική 2014-2020 είναι αρκετά περιορισμένοι σε σχέση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, κατάφερε και πέτυχε τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν για χρηματοδότηση του προγράμματος με 122 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, εξασφάλισε πρόσθετη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους του υπουργείου Εργασίας με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να αυξάνεται στα 160 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο εκτιμά ότι φέτος και θα καλυφθεί ο ίδιος αριθμός παιδιών που εξυπηρετήθηκε πέρυσι δηλαδή περίπου 68.000 παιδιά. 

Προτεραιότητα θα δοθεί σε παιδιά που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα καθώς και στα άτομα αναπηρία.  

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία «μια δύσκολη και με ασφυκτικές προθεσμίες διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διασφαλίζοντας την άμεση και εμπροσθοβαρή υλοποίηση δράσεων στήριξης της απασχόλησης. Έτσι, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε με πόρους του νέου ΕΣΠΑ τη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», αλλά και την εξυπηρέτηση του ίδιου ακριβώς με πέρυσι αριθμού παιδιών σε όλες τις κατηγορίες δομών φύλαξης, δηλαδή βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και αντίστοιχα κέντρα για παιδιά με αναπηρία. Και φέτος, η διαδικασία επιλογής θα γίνει με διαφανή και αξιόπιστο τρόπο, στη βάση εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων.»

 


σχετικα αρθρα