Συμπληρωματική απολογία θα δώσουν την Παρασκευή, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, οι προφυλακισμένοι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

Οι δύο εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, κάλεσαν τα τρία προσωρινά κρατούμενα στελέχη του συνδέσμου να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για τις νέες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.

Το κατηγορητήριο με το οποίο είναι αυτήν τη φορά αντιμέτωπος ο αρχηγός της οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και ο βουλευτής Γιάννη Λαγός, αφορά το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Για τον Χρήστο Παππά υπάρχει την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής, αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απολογηθούν την Παρασκευή και να μην ζητήσουν προθεσμία.

Τις επόμενες ημέρες, οπότε θα κληθούν σε συμπληρωματική απολογία οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής. Επιπλέον, ο δεύτερος θα δώσει εξηγήσεις και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Βγαίνει απόφαση για Ζαρούλια

Στο πλαίσιο της υποθεσης, πάντως, εκκρεμεί απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, που με βούλευμά του θα άρει τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα μετά την απολογία της συζύγου του προφυλακισμένου αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια, για την περαιτέρω ποινική μεταχείρισή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας στην πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έχει ταχθεί υπέρ της άποψης του εισαγγελέα της υπόθεσης Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος ζήτησε την προφυλάκιση της Ελένης Ζαρούλια, η οποία μέχρι την αποφαση παραμένει σε κατ' οίκον περιορισμό, σε αντίθεση με τις ανακρίτριες που ήθελαν να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.