Στη διάσωση 140 παράτυπων μεταναστών προχώρησε το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου, ενώ προχώρησε και στη σύλληψη των τεσσάρων διακινητών τους.

Ειδικότερα, η Λιμενική Αρχή της Ρόδου ειδοποιήθηκε για ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους λόγω βλάβης με μεγάλο αριθμό επιβαινόντων που διέτρεχαν κίνδυνο.

Με τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού και της Αστυνομίας, απέπλευσε για την περιοχή ναυαγοσωστικό, την ώρα που το σκάφος εντοπίστηκε από ελικόπτερο.

Οι μετανάστες τελικά περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο σημαίας Παναμά, και εν συνεχεία κατευθύνθηκε προς τη Ρόδο. Από εκεί οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε επιβατηγό πλοίο και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία Καλάθου της Ρόδου.

Συνελήφθησαν οι τέσσερις φερόμενοι διακινητές – τρεις Τούρκοι και ένας Ιράνος, καθώς και οι 136 μετανάστες που στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από τους 136, οι 36 είναι συριακής καταγωγής (26 άνδρες, πέντε γυναίκες και πέντε ανήλικα παιδιά), 33 Σομαλοί (22 άνδρες και ένδεκα γυναίκες) καθώς και 67 Αφγανοί (24 άνδρες, 15 γυναίκες και 28 ανήλικα παιδιά).