Στην κεντρική πλατεία της πόλης συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης φορείς και κάτοικοι της Μεςγαλόποολης, διαμαρτυρόμενοι για τη «μικρή ΔΕΗ».

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε ο δήμος σε συνεργασία με τα σωματεία εργαζομένων στο ενεργειακό κέντρο της ΔΕΗ και κοινωνικοί φορείς της περιοχή.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, κάλεσε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ και τους πολίτες σε «αγώνα για προάσπιση της δημοκρατίας».
«Δεν είναι δημοκρατία όταν ξεπουλιέται ο εθνικός πλούτος. Είναι καιρός να εγκαταλείψουμε την παθητικότητα και τον φόβο», τόνισε και  κάλεσε τους βουλευτές της Αρκαδίας να μην επιτρέψουν την πώληση της ΔΕΗ τονίζοντας: «Λέμε ναι στις επενδύσεις όχι όμως στο χάρισμα του εθνικού πλούτου».

Στη συγκέντρωση βρέθηκε και ο ομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, ο οποίος τόνισε πως «η συγκυβέρνηση θέλει να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των εθνικών, οικονομικών και κοινωνικών της εγκλημάτων κι έβαλε μπροστά να διαλύσει τη ΔΕΗ, που δημιουργήθηκε με τον ιδρώτα και το υστέρημα του ελληνικού λαού».
Πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να γυρίσει την χώρα εξήντα χρόνια πίσω με τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ».

Υπογράμμισε ότι «το ρεύμα θα γίνει απλησίαστο», ενώ ανέφερε ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ έχει γίνει από το 2001 και έχει αυξηθεί το ρεύμα 101% και τώρα που δίνει "τα φιλέτα'' της χώρας στους ιδιώτες θα αυξηθεί το ρεύμα ακόμα περισσότερο.