Εξιχνιάστηκε διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στη Νάξο, με δύο αλλοδαπούς να συλλαμβάνονται.

Η διάρρηξη είχε γίνει στις 27 Ιουνίου στη Χώρα της Νάξου. Πρόκειται για έναν 41χρονο υπήκοο Μαρόκου και έναν 30χρονο υπήκοο Ιράκ σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη κλοπή.

Αφαίρεσαν κοσμήματα κατασκευασμένα κυρίως από ασημί και κομπολόγια, συνολικής εκτιμώμενης αξίας 76.500 ευρώ, καθώς και έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στην συνέχεια, οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τυχόν αστυνομικούς ελέγχους συσκεύασαν τα κλεμμένα κοσμήματα και τον υπολογιστή σε δέμα, το οποίο παρέδωσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, με σκοπό να αποσταλεί και να το παραλάβουν στην Αθήνα.

Στις 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην Κυψέλη η ελεγχόμενη παράδοση του δέματος, κατά την οποία εμφανίστηκε ως παραλήπτης ο 41χρονος Μαροκινός και συνελήφθη.

Επίσης, συνελήφθη στο διαμέρισμα που διέμενε ο Μαροκινός και ο 30χρονος Ιρακινός συνεργός του.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα πλαστό διαβατήριο Αρχών Βελγίου, τα οποία διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποίησαν κατά την διαμονή τους στη Νάξο, καθώς επίσης και μια θήκη που περιείχε κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 30χρονου ισχύουν περιοριστικοί όροι.

Τα κοσμήματα και ο υπολογιστής που αφαιρέθηκαν από το κοσμηματοπωλείο της Νάξου, βρέθηκαν στο σύνολό τους και αφού αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν στον δικαιούχο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.