Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εξωθούσε στην πορνεία αλλοδαπές γυναίκες, μέσω ιστοσελίδας ερωτικών ραντεβού προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, τρία μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, καθώς και δύο αλλοδαπές εκδιδόμενες, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο γυναίκες που θεωρούνται μέλη της ομάδας.

Ο τρόπος δράσης

Ο 52χρονος φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας, ήταν υπεύθυνος για τον εντοπισμό και την επιλογή των γυναικών που εκδίδονταν, κανόνιζε ερωτικά ραντεβού με πελάτες, καθόριζε τις τιμές των ραντεβού, καθώς και τα χρηματικά ποσά που λάμβαναν οι εκδιδόμενες και οι οδηγοί μετά από κάθε ραντεβού.

Υπαρχηγός φέρεται να ήταν μία 37χρονη που αναζητείται, η οποία χειριζόταν την τηλεφωνική σύνδεση μέσω της οποίας κανόνιζε τα ραντεβού και παράλληλα βοηθούσε τον «αρχηγό» στην επιλογή των γυναικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για -τα κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της μαστροπείας, για παράβαση του νόμου περί όπλων και της νομοθεσίας για τα εκδιδόμενα πρόσωπα, καθώς και της νομοθεσίας για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια.