current views are: 1

2 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση13:24

Ανοίγει τελικά το Πολυτεχνείο – Τέλος στην αγωνία των φοιτητών

Έπειτα από απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων ανοίγει τελικά αύριο Πέμπτη το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τους συνδικαλιστές ωστόσο να ζητούν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Δημοσίευση 13:24’
αρθρο-newpost

Έπειτα από απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων ανοίγει τελικά αύριο Πέμπτη το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τους συνδικαλιστές ωστόσο να ζητούν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Έπειτα από απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων ανοίγει τελικά αύριο Πέμπτη το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τους συνδικαλιστές ωστόσο να ζητούν τη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

«Από σήμερα 2.7.2014 ώρα 17:00 η Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου λειτουργεί απρόσκοπτα. Από αύριο 3.7.2014 συνεχίζεται η εκπαιδευτική διαδικασία στις Σχολές του Ιδρύματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρύτανη Σίμου Σιμόπουλου.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε ότι το εξάμηνο θα λήξει κανονικά την 1η Αυγούστου, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στους φοιτητές επί πτυχίω ώστε να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις εξετάσεις στα μαθήματα που τους έχουν απομείνει. Ταυτόχρονα εξέφρασε τη στήριξή της στους διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι αντιδρούν στη λύση που προκρίνεται από την κυβέρνηση για τους συναδέλφους τους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης των εργαζομένων υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους η πρόεδρος του Συλλόγου υπαλλήλων του ΕΜΠ Ράνια Ζάχου και η γενική γραμματέας Έφη Φλωράκη διαμαρτυρόμενες για το κλείσιμο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Την ίδια ώρα η Εισαγγελία Αθήνας διέταξε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η είσοδος του πανεπιστημίου παραμένει κλειστή και εμποδίζονται όσοι επιχειρούν να μπουν σε αυτός.

Η έρευνα θα διενεργηθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά ο οποίος έχει εντολή να διακριβώσει αν στην υπόθεση του Πολυτεχνείου προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και ειδικότερα του αδικήματος της παράνομης βίας.


σχετικα αρθρα