Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών που εργάζονται, το υπουργείο Ανάπτυξης εξετάζει το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν και απογεύματα οι λαϊκές αγορές.

Την αποκάλυψη έκανε ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος, στους βουλευτές της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Η σκέψη έρχεται μετά από πρόταση βουλευτών με επικεφαλής τον Θάνο Μωραΐτη του ΠΑΣΟΚ, σε εφαρμογή των διατάξεων Χατζηδάκη για τη διακριτότητα μεταξύ παραγωγών και επαγγελματιών πωλητών στις λαϊκές αγορές, τον τρόπο κατανομής των θέσεων και τα κριτήρια που θα υπάρξουν.

Ταυτόχρονα, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η διακριτότητα να είναι χρωματική, καθώς, όπως επεσήμανε, ο νόμος δεν μιλάει πουθενά για γεωγραφικό διαχωρισμό. Είπε ότι θα εξεταστούν όλες οι απόψεις και προανήγγειλε δύο τροπολογίες. Με την πρώτη θα δίνεται παράταση μέχρι τις 30.10.2014 για τη συγκρότηση των τριμελών επιτροπών και με τη δεύτερη θα είναι δυνατό μέχρι τότε (30.10.2014) να μπορεί να λειτουργούν οι παλαιές επιτροπές προκειμένου να επιλύονται θέματα που ανακύπτουν και να μην δημιουργείται αναστάτωση στην αγορά.

Οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως η Λίτσα Αμμανατίδου και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), η Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) και η Ραχήλ Μακρή (ΑΝΕΛ), που απορρίπτουν συνολικά τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο.