current views are: 1

2 Ιουλίου 2014
Δημοσίευση16:53

Oι «Πυρήνες» πίσω από τον εμπρησμό του αυτοκινήτου έλληνα διπλωμάτη

H τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του έλληνα προξένου Άρη Ραδιόπουλου τα ξημερώματα.

Δημοσίευση 16:53’
αρθρο-newpost

H τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του έλληνα προξένου Άρη Ραδιόπουλου τα ξημερώματα.

H τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου του έλληνα προξένου Άρη Ραδιόπουλου τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle η προκήρυξη αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Διαδίκτυο στη γερμανική γλώσσα (προφανώς σε μετάφραση).

Όπως είπε ο κ. Ραδιόπουλος στη DW το αυτοκίνητο του, αλλά και ένα δεύτερο που ήταν παρκαρισμένο μπροστά από την κατοικία του στην περιοχή Βίλμερσντορφ καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Η προκήρυξη φέρει τον τίτλο «Δεν θέλουμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του τέρατος που διατηρεί το σύστημα στη ζωή».

«Στην κρίση οι εξουσιάζοντες δημοκράτες αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο» αναφέρεται στο κείμενο, που συνεχίζει: 

Αφού κατάφεραν τα «σκυλιά του συστήματος», όπως αποκαλείται η αστυνομία, «να σπάσουν την αντίσταση στους δρόμους, επικεντρώνονται τώρα στην αντίσταση που υπάρχει ακόμη στις φυλακές, με την δημιουργία καινούργιων φυλακών ασφάλειας και την πλήρη απομόνωση των κρατουμένων», εκείνων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 2008.

Όπως υποστηρίζεται, στην καταστολή του «αντιστασιακού πνεύματος» των κρατουμένων συμμετέχει πλήθος ειδικών σε θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας που έχουν έρθει από το εξωτερικό. «Δεν θέλουμε να παρατηρούμε αυτή την εξέλιξη άπρακτοι όπως πολλοί άλλοι που έχουν πάψει να αγωνίζονται. Γι αυτό αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα από τα «σκυλάκια του καναπέ τους» στο ήσυχο Βίλμερσντορφ».

Η οργάνωση, σύμφωνα με την DW, εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους φυλακισμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές και θυμίζει την περίπτωση του Ίλι Καρέλι, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «δολοφονήθηκε από δολοφόνους που ονομάζονται φύλακες φυλακών».

Eκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Βερολίνου (τμήμα της αστυνομίας που είναι αρμόδιο για ποινικές πράξεις με πολιτικό κίνητρο – Staatsschutz) δήλωσε στη Deutsche Welle, ότι αποδίδεται εξαιρετική βαρύτητα στην ανακοίνωση της «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς».

Σημειώνεται ότι στις δύο άλλες περιπτώσεις εμπρησμού αυτοκινήτων ελλήνων διπλωματών στο Βερολινο είχαν δημοσιευθεί προκηρύξεις οργανώσεων, με τις οποίες αναλάμβαναν την ευθύνη, που δεν ήταν όμως οι «Πυρήνες». 


σχετικα αρθρα