Επιστολή - φωτιά από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρη Ρίζο, αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του ΣτΕ.

Ο κ. Ρίζος, απευθυνόμενος σε όλους τους δικαστές του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, τονίζει στην επιστολή ότι βρίσκεται σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του δικαστικού Σώματος.

Αναλυτικότερα, υπογραμμίζει ότι βρίσκεται «σε εξέλιξη εκστρατεία καταπτοήσεως του Σώματος με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα, τηλεοπτικές εκπομπές και άλλα μέσα ηλεκτρονικής επικοινωνίας».

Αφορμή για τα δημοσιεύματα αυτά αποτέλεσαν, όπως λέει, οι αποφάσεις του Μισθοδικείου, που έκριναν αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των δικαστικών, αλλά και άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ.

«Η προπαγάνδα ασκείται κατά τρόπο οργανωμένο και δυνάμει μπορεί να βλάψει την ελευθερία κρίσεως των δικαστών και τελικώς να προκαλέσει ανήκεστες βλάβες στο δικαιοδοτικό έργο του δικαστηρίου και σαφή μείωση και απίσχναση της αξιώσεως των πληττομένων πολιτών για έννομη προστασία» αναφέρει ο κ. Ρίζος και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι η επιχείρηση αυτή δεν θα ευδοκιμήσει» κι αυτό -εξηγεί- επειδή «οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας και οφείλουν και δύνανται να εγγυηθούν την προσδοκία των πολιτών ότι το δικαστήριο αυτό θα λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιό τους».

Τέλος εύχεται στους συναδέλφους του καλό καλοκαίρι.