Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα στις 9 και 10 Ιουλίου αντίστοιχα να απολογηθούν έλαβαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος.

Οι βουλευτές είχαν κληθεί σήμερα ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης Χρυσής Αυγής, προκειμένου να απολογηθούν για τη συμπληρωματική κατηγορία που απαγγέλθηκε σε βάρος τους και αφορά την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. 
Σημειώνεται ότι στον βουλευτή Νίκο Μίχο έχει απαγγελθεί επιπλέον και κατηγορία που αφορά την παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ηλίας Κασιδιάρης: Δεν είναι δίκαιη δίκη αλλά καννιβαλισμός

Σε δήλωσή του o Ηλίας Κασιδιάρης ανέφερε ότι για δύο κυνηγετικά όπλα με νόμιμες άδειες- τις οποίες να σημειωθεί ότι κρατούσε στα χέρια του- «θυμήθηκαν εννέα μήνες μετά να με φέρουν κατηγορούμενο ότ με αυτά θα τροφοδοτούσ εγκληματική οργάνωση ένα αδίκημα που τιμωρείται με 20 χρόνια στη φυλακή. Δεν είναι δίκαιη δίκη αυτή αλλά καννιβαλισμός. Θα προτιμούσα να μου πουν ότι τους έδωσε εντολή ο Σαμαράς να με κλείσουν στη φυλακή. Είναι γελοίες και σαθρές οι κατηγορίες»

Νίκος Μίχος: Με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση

Από την πλευρά του ο βουλευτής Νίκος Μίχος ανέφερε ότι η κατηγορία εναντίον του αφορούσε ένα πιστόλι το οποίο όντως είχε χωρίς άδεια από την εποχή που έκανε εμπόριο ζωοτροφών και χρησιμοποιούσε για την προστασία του. 

«Μου λένε ότι με ένα πιστόλι θα τροφοδοτούσα εγκληματική οργάνωση για να κάνουμε τι; Να πάρουμε τη Βουλή και μετά την Κωνσταντινούπολη;» είπε. 

Παράλληλα πρόσθεσε ότι εκτός από την Κρήτη και τη Μάνη, όλη η Ελλάδα έχει ανάλογα όπλα αλλά δεν πάνε εκεί γιατί «είναι οι ψήφοι πολλοί».  

Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα μεταχθούν από τις φυλακές ενώπιον των ανακριτριών οι κρατούμενοι στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.