Κινητή ιατρική μονάδα θα πραγματοποιεί επισκέψεις σε 380 ακριτικά χωριά στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι τον Απρίλιο του 2015.

Η μονάδα θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά που κατοικούν στα χωριά και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Πρόκειται για δράση που υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου «EARLY CHILDHOOD CARE - ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» σε συνεργασία με την ΠΓΔΜ.

Στόχος του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 504.585 ευρώ, είναι η παροχή εναλλακτικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, με έμφαση στην εκπαίδευση γονέων και την παροχή προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, ιδιαίτερα αυτών που κατοικούν σε απομονωμένες αγροτικές περιοχές.

Η κινητή μονάδα υγείας ξεκίνησε ήδη τις επισκέψεις της στο δήμο Σιντικής Σερρών ενώ οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από έναν παιδίατρο και έναν οδοντίατρο ο οποίος καταγράφει τη στοματική υγιεινή των παιδιών.

Η πρόεδρος του κέντρου Αικατερίνη Τζιτζικώστα ανεφερε σε συνεντευξη Τύπου ότι «από την πλευρά της ΠΓΔΜ σχεδιάστηκε ένα μικρό κινητό νηπιαγωγείο το οποίο εξυπηρετεί παιδιά απομακρυσμένων περιοχών και το κέντρο UNESCO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στις Βαλκανικές Χώρες που υλοποιεί από την πλευρά της Ελλάδας το πρόγραμμα, αγόρασε ένα ειδικό βαν για την παροχή προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε παιδιά έως 12 ετών που κατοικούν σε απομονωμένες και αγροτικές περιοχές στους νομούς Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών και Φλώρινας».