Στα χέρια των αρχών είναι τέσσερα άτομα, που φέρονται να είχαν στήσει ενέδρα για να ληστέψουν την περασμένη Τρίτη ταχυδρόμο, ο οποίος μοίραζε συντάξεις στην περιοχή του Ορχομενού.

Τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας 28, 26, 23 και 18 ετών αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες, όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, απόπειρα ληστείας, παράβαση του νόμου για τα όπλα και κατοχή αρχαίων αντικειμένων.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., την προχθές στην επαρχιακή οδό Ορχομενού-Λιβαδειάς και έξω από τον οικισμό του Ορχομενού ο 23χρονος και ο 26χρονος, φορώντας κουκούλες και φόρμες μιας χρήσης, προσπάθησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητου του 54χρονου ταχυδρόμου, ο οποίος, ωστόσο, αντέδρασε αναπτύσσοντας ταχύτητα. Τότε ο 26χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο φορές προς το αυτοκίνητο του ταχυδρόμου, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει.

Για... κακή τύχη των δραστών, λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν το ΙΧ -τζιπ μεγάλου κυβισμού- στην περιοχή με τέσσερις επιβάτες, τους οποίους προσήγαγε ως υπόπτους. Μάλιστα στο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 28χρονου βρέθηκαν διάφορα αρχαία νομίσματα, που κατασχέθηκαν.

Εξάλλου, η αστυνομία βρήκε το πιστόλι, τον γεμιστήρα του και δύο φυσίγγια των 9 χιλιοστών, κρυμμένα μέσα σε βλάστηση, ενώ στην ίδια περιοχή εντοπίστηκαν και δύο φόρμες μίας χρήσης, μία αυτοσχέδια κουκούλα και ένα ζεύγος γαντιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ήδη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον τοπικό ανακριτή.